Informatie Alpe d'Huez Grand Domaine

Alpe d’Huez Grand Domaine biedt heel veel skimogelijkheden, er liggen hier 238 kilometers aan uitdagende pistes. Alpe d’Huez Grand Domaine Ski is derhalve bijzonder geschikt voor het maken van mooie, lange tochten. En ook al kunnen beginners hier prima uit de voeten, het gebied is met name een uitdaging voor gevorderde skiers. Op de onderste stukken gaan de steile pistes over in de makkelijke pistes en dus is het hier even opletten voor beginnende skiers.

Het gebied bestaat uit de dorpen Oz-en-Oisans, Vaujany en Alpe d'Huez. De off-piste mogelijkheden, met name vanaf de Pic Blanc, zijn geweldig! Vele van de routes zijn vanuit de liften niet direct te zien, de kans is groot dat u als eerste uw sporen achterlaat in de poedersneeuw. Er zijn ook veel brede en glooiende pistes die perfect zijn voor de minder ervaren skiërs en snowboarders. Het gebied beschikt over een snowpark en een speciaal langlaufcircuit, tevens is er een wandelaarspas met toegang tot geselecteerde liften en wandelpaden.

Alpe d’Huez is nu niet één van de allermooiste skidorpen, alhoewel het oude Huez er zijn mag. Maar er is veel te doen in het dorp. Naast de vele ski- en snowboardmogelijkheden zijn er veel restaurants (en een paar hele goede), bars, er is een ijsbaan en er zijn winkels in overvloed.

Huistips Alpe d'Huez Grand Domaine

Vanaf het hoogste punt, de Pic Blanc, lopen verschillende zwarte pistes naar beneden, onder andere de beruchte ‘Tunnel’ die letterlijk door de berg voert en Europa’s langste zwarte piste, de Sarenne van ca. 16 km.

Aanraders voor diner of lunch: Restaurant Le Passe Montagne in het ‘Quartier du Vieil Alpe’ is sfeervol en het eten uitstekend. Wat eenvoudiger maar goed en heel gezellig (zeker met groepjes) is Restaurant La Cremaillere in de Route d’Huez.

Actueel weer en sneeuwval in Alpe d'Huez Grand Domaine

Per auto naar Alpe d'Huez

Alpe d’Huez ligt in de Zuidelijke Alpen op kleine afstand van Bourg d’Oissans. De snelweg loopt zo’n beetje tot Grenoble en vandaar is het nog een aardig stukje over de ‘routes nationales’ om tenslotte de 21 harspeldbochten naar boven te mogen rijden. De afstand vanaf Brussel bedraagt ca. 906 km. en vanaf Utrecht is het ca. 1059 km.

Per trein naar Alpe d'Huez

Per trein is Alpe d’Huez wat lastiger te bereiken. De transfer vanaf Grenoble (dichtstbijzijnde station) is best lang en om in Grenoble te komen met de trein dien je ook over te stappen hetgeen met wintersportbagage niet handig is.

Per vliegtuig naar Alpe d'Huez

Alpe d’huez ligt het dichtstbij de luchthaven Grenoble. Ook de luchthavens van Lyon en Chambery liggen niet verder dan 2 a 2,5 uur rijden van Alpe d’Huez. Vanaf deze luchthavens regelen we graag je transfer per taxi, minibus of huurauto.

Met de bus naar Alpe d'Huez

Op dit moment organsieren we geen busreizen naar Alpe d'Huez.

Details Alpe d'Huez rand Domaine

Laagste punt 1450 m.
Hoogste punt 3330 m.

Alpe d’Huez Grand Domaine heeft in totaal 238 km. pistes waarvan:
59 km. makkelijk
119 km. gemiddeld
60 km. moeilijk

Er zijn:
41 sleepliften
16 gondelliftem
24 stoeltjesliften
Halfpipe, funpark en boardercross aanwezig

Webcam Alpe d'Huez:
Top Les Grandes Rousses

Plaatsen binnen de regio Alpe d'Huez