Informatie Chamonix Mont Blanc

Chamonix Mont-Blanc omvat 14 resorts en dorpjes die samen goed zijn voor 700 km piste en 230 skiliften. Elke vorm van skiën is hier mogelijk, van beginners tot experts. Het skigebied Chamonix Mont Blanc ligt aan de voet van West Europa's hoogste berg, de Mont Blanc (4810). Dit uitgestrekte gebied ligt rondom het dal van Chamonix en Argentiere, net voor de grens tussen Zwitserland en Frankrijk. In feite is Chamonix Mont-Blanc een verzameling van verschillende gebieden. Al deze gebieden zijn te bereiken met bussen, de treinen of met de auto. De meest sfeervolle dorpen in dit gebied zijn Chamonix en Argentiere.

Chamonix en de Mont Blanc zijn bekend over de hele wereld. En de hele wereld komt hier dan ook. Het kan druk zijn op de pistes (alhoewel dat niet onze ervaring is) en ’s avonds is er in Chamonix een levendige apres-ski.

Hoogtepunt van de wintersport

De vier niet op elkaar aangesloten skigebieden die Chamonix Mont Blanc vormen zijn Brévent, Flégère, Balme/Le Tour en Les Houches. Samen bieden ze u ruim 400 km. skipistes waarvan 90% boven de 2000 meter liggen. Hoezo sneeuwzeker?! Of je nu snowboard, op ski's afdaalt, off-piste gaat skien, wandelt, een snowpark induikt, gaat toerskien of ijsklimmen... Chamonix Mont Blanc biedt je vele, vele mogelijkheden.

Topper van dit alles is natuurlijk de Vallée Blanche, maar liefst 20 km. afdalen over de gletsjer van de Mont Blanc. Er zijn 6 verschilende routes zodat het bijna op elk niveau mogelijk is - met een gids natuurlijk - deze avontuurlijke tocht te maken. Met of zonder lunch in het restaurant halverwege de gletsjer.

En zeg nu zelf: waar kan je met de skilift naar 3800 meter !?

Huistips Chamonix Mont Blanc1

Chamonix vinden we echt een aanrader. Ook al zijn niet alle skigebieden op elkaar aangesloten, je hebt er meer dan voldoende ski- en snowboardmogelijkheden. Het is een uitdagend gebied en eigenlijk kies je elke dag een nieuw gebied uit. Zo ontdek je steeds wat nieuws. Overigens zijn de gebieden van Flegere en Brévent wel op elkaar aangesloten.

Absolute must is een dagtocht met gids (via gidsenburo of met NL berggids Edward Bekker) over de Vallée Blanche. Een indrukwekkende dag begint met de lift naar ca 3800 m. hoogte en wordt alleen maar indrukwekkender als je over de gletsjer afdaalt. Ergens halverwege weet de gids een prima plek voor een lunch met uitzicht.

Met de skipas Mont-Blanc Unlimited (470 km pistes) vanuit Chamonix ski je in 3 landen (Frankrijk, Courmayeur in Italië, en Verbier in Zwitserland). Chamonix zelf bestaat uit drie skigebieden, verdeeld over de verschillende bergflanken. Vertrek is mogelijk vanaf Chamonix, Argentiere en Le Tour/Vallorcine. Een regelmatige busdienst zorgt voor de onderlinge verbinding. Chamonix is hét gebied voor toerskiërs en off-piste skiërs, maar beginners zijn meer dan welkom op de beginnerpistes.

Actueel weer en sneeuwval in Chamonix Mont Blanc

Met de auto naar Chamonix Mont Blanc

Chamonix Mont Blanc ligt – via Duitsland en Zwitserland) op 975 km. vanaf Utrecht (NL) en (door Frankrijk) op 868 km. vanaf Brussel (BE). De snelweg brengt je tot vlak voor Chamonix.

Met de trein naar Chamonix Mont Blanc

Chamonix Mont Blanc is niet heel makkelijk met de trein te bereiken. Het kan wel maar daarvoor dien je vaak over te stappen. Wij raden een treinreis naar Chamonix Mont Blanc dan ook niet aan.

Met het vliegtuig naar Chamonix Mont Blanc

Chamonix Mont Blanc ligt op iets meer dan een uur rijden van Geneve. Op Geneve vliegen veel maatschappijen (Easy Jet, KLM, Air France, transavia.com). Vanaf de luchthaven regelen we graag je huurauto, taxi of minibus om het laatste stukje naar Chamonix af te leggen. Een huurauto is hier wat praktischer omdat je dien dan gelijk kunt gebruiken voor je dagelijkse ritje naar de skigebieden van Chamonix Mont Blanc.

Met de bus naar Chamonix Mont Blanc

Op dit moment verzorgen wij geen busreizen naar Chamonix Mont Blanc.

Details skigebied

Laagste punt 1035 m.
Hoogste punt 3842 m
Chamonix Mont Blanc beschikt over 160 km. pistes waarvan
52 km. makkelijk
70 km. gemiddeld
38 km. moeilijk

Er zijn:
19 sleepliften, 18 stoeltjesliften, 14 gondelliften
94 km. langlaufloipen
halfpipe, funpark en boardercross aanwezig.

Plaatsen binnen de regio Chamonix Mont Blanc