Informatie skigebied Valmorel

Valmorel bestaat al ruim 25 jaar maar heeft nog altijd de charme van een authentiek bergdorp. Valmorel is een sfeervol, autovrij skidorpje op 1400 m. en één van de eerste skigebieden die je tegenkomt in de Tarentaise vallei, vlak voor Moutiers. Valmorel heeft 150 km. skipistes en is verbonden met de dorpjes Saint Francois Longchamp en het kleine Doucy Combelouvière. en samen heeft het ruim 150 km pistes tot een hoogte van 2550 m.

Het skigebied, Le Grand Domaine, biedt zowel beginners als vergevorderde wintersporters veel mogelijkheden en er zijn uitstekende mogelijkheden voor kinderen. Lang waren er geen goede, moderne accommodaties in Valmorel te vinden maar dat is door de komst van CGH La Grange des Fées, Club Med en de verbouwing van Hotel du Bourg wel veranderd. Hotel du Bourg ligt in het gelijknamige centrum van Valmorel dat vooral ’s avonds heel gezellig en sfeervol is.

TIP: Op de pistes is het hier en daar goed eten. We kunnen uit eigen ervaring Les Mazots aanraden. Boven op de Col de la Madeleine. Sfeervol, lekker eten en mooie locatie.

Introductie video Valmorel Le Grand DomaineValmorel is één van de leukste bestemmingen voor families met kinderen

Actueel weer en sneeuwhoogte in Valmorel

Hoe kom ik met de auto in Valmorel

Valmorel ligt op ca. 1071 km. vanaf Utrecht en je rijdt snelweg tot vlak voor Moutiers om nog slechts 14 km. binnendoor naar Valmorel te rijden. Vanaf Brussel is Valmorel ca. 907 km.

Hoe kom ik met de trein in Valmorel

Valmorel is prima met de trein te bereiken. Vanuit Nederland en Belgie rijdt ’s winters de SkiThalys rechstreeks naar Moutiers alwaar een transfer per bus, taxi of minibus je snel in Valmorel brengt.

Hoe kom ik met het vliegtuig in Valmorel

De dichtstbjizijnde luchthaven is Chambery maar de luchthavens van Grenoble en Geneve liggen allebei ook niet verder dan ca. 2 uur rijden van Valmorel. Een transfer per taxi, minibus of huurauto regelen we graag voor je.

Hoe kom ik met de bus in Valmorel

Op dit moment bieden wij geen busreizen aan naar Valmorel Grand Domaine.

Details skigebied Valmorel Grand Domaine

Laagste punt 1250 m.
Hoogste punt 2550 m.

In totaal biedt Le Grand Domaine 165 km. skipistes waarvan
26% makkelijk (24 groene pistes)
64% gemiddeld (19 rode en 39 blauwe pistes)
8% moeilijk (8 zwarte pistes)
31 sleepliften
16 stoeltjesliften
3 gondelliften
20 km. langlaufloipen
50 km. wandelpaden/routes
Fun: snowcross, snowpark, Big Air park, boardercross, Pirates Aventure.

Gemiddelde sneeuwhoogtes Valmorek 1400 m. hoogte:
december 46 cm.
januari 67 cm.
februari 89 cm.
maart 83 cm.
april 46 cm.

Plaatsen binnen de regio Valmorel