AppartHotel Eden Prestige Les Arcs

Les Arcs - Arc 1800, Paradiski

Terug naar zoekresultaten

  Informatie over:

  Les Arcs (Arc 1800)

  Variatie is het toverwoord in dit nieuwe skigebied. In Paradiski zijn 2 beschikbare gletsjers, meer dan 80% van de pistes bevindt zich op een hoogte boven de 2000 meter en het skigebied biedt volledige ski-in/ski-out mogelijkheden.

  Les Arcs is sinds 2003 verenigd met La Plagne, waardoor het nieuwe skigebied Paradiski is ontstaan, met maar liefst 425 kilometer aan pistes. Het gebied onderscheidt zich vooral van de andere gebieden door de grote diversiteit in het piste-aanbod en de bosrijke omgeving. Het is populair bij een breed publiek: van gezinnen, beginners, gevorderden, tot snowboarders, speedskiërs en wedstrijdskiërs.

  Het skigebied van Les Arcs ontsluit vijf dorpen: Bourg Saint Maurice is het authentieke dalstation en tevens eindpunt van de TGV, SkiThalys en Eurostar. Dankzij de "Funiculaire" (moderne bergtrein) naar Arc 1600 heeft Bourg St Maurice een directe verbinding met de skigebieden van Les Arcs resp. PARADISKI. De namen van de skidorpen Arc 1600 (familiaal), Arc 1800 (bruisend), Arc 1950 (trendy) en Arc 2000 (sportief) geven de hoogte aan waarop ze zijn gelegen en bieden allen volledige ski-in/ski-out mogelijkheden.

  Informatie skigebied Paradiski

  Het is alweer ruim 10 jaar geleden dat in 2003 de verbinding tot stand kwam tussen La Plagne en Paradiski. Met de opening van de Vanoise Express ontstond er een mega-skigebied van 425 km. skipstes. Het skigebied Paradiski bevat drie gletsjers, twee pieken die boven de 3000 meter uitkomen: de Aiguille Rouge en de Dôme de Bellecôte én de Vanoise Express. Een moderne kabelbaan van 2 km. lang die op 380 meter hoogte 200 skiërs in 4 minuten de vallei tussen Les Arcs en La Plagne overbrugt. Paradiski bevat in totaal 20 skidorpen, variërend van authentieke skidorpen tot moderne dorpen, waaronder het chaletstijl dorpje Arc 1950, Vallandry, Champagny en Bourg st Maurice.

  Het skigebied Paradiski biedt aan alle skiers, snowboarders, langlaufers en niet skiers oneindige mogelijkheden. Er zijn uitbundige dorpen als Les Arcs en La Plagne en er zijn rustige, meer familiaire dorpen als Montalbert of Peisey-Vallandry. Ook na het skien is er veel te doen. Sterrenrestaurants, bars, cafés, fastfood restaurants, sport en wellness mogelijkheden. Er is hier voor ieder wat wils.

  Details Paradiski

  Laagste punt 1200 m.
  Hoogste punt 3250 m.

  Paradiski beschikt in totaal over 435 km. skipistes waarvan
  40% makkelijk
  39% gemiddeld
  21% moeilijk
  17 sleepliften
  66 stoeltjesliften
  58 gondelliften
  153 km. langlaufloipen
  Halfpipe, funpark en boardercross aanwezig

  Actueel weer en sneeuwhoogte in Paradiski

  Hoe kom ik met de auto in Paradiski

  Paradiski (Les Arcs, La Plagne) ligt op ca. 1103 km. vanaf Utrecht en 939 km. vanaf Brussel. De snelweg voert je tot aan Aime en Bourg Saint Maurice op enkele kilometers voor Les Arcs en la Plagne.

  Hoe kom ik met de trein in Paradiski

  Paradiski is prima te bereiken met de trein. De SkiThalys rijdt vanaf Nederland en belgie direct naar de stations van Aime en Bourg Saint Maurice. Hier neem je een bus, taxi of minibus naar je eindbestemming.

  Hoe kom ik met het vliegtuig in Paradiski

  De luchthavens van Chambery, Grenoble en Geneve liggen allemaal ongeveer even ver van het skigebied Paradiski. De afstand vanaf deze luchthavens leg je in ca. 2 à 2,5 uur af in een bus, minibus, taxi of huurauto. We regelen dit graag voor je.

  Hoe kom ik met de bus in Paradiski

  Op dit moment bieden wij geen busreizen naar Paradiski aan.