U bent hier: Home > Pralognan-la-Vanoise

Verrassend leuk wintersportdorpje

Pralognan La Vanoise... aan het einde van de vallei di u o.a. naar Courchevel en Champagny en Vanoise brengt ligt het kleine - met ca. 700 vaste inwoners - authentieke dorpje aan de voet van de bijna 3900 m. hoge berg Grande Casse. Pralognan heeft een klein skigebied met ca 35 km. pistes met 1000 m. hoogteverschil (1400 - 2500 m.) én elke winter een goede laag sneeuw. Het dorp zelf is klein maar straalt iets authentieks uit, een gevoel van wintersport, van bergen en bergbeklimmen. Een mooi wintersportsfeertje. Het is ongedwongen en relaxed en voor families met kinderen biedt het veel.

Off-piste en toeskien, skien bij de buren

Voor liefhebbers van kilometers maken heeft Pralognan la Vanoise iets origineels bedacht. Voor een toeslag op de toch al voordelige skipas van € 15,- p.p. kan je één dag bij de buren in La Plagne gaan skiën én dan is de reis van ca. 20 minuten met de skibus heen en terug ook nog inbegrepen. Een dagpas La Plagne is al gauw € 50,- p.p. En als dat nog niet voldoende kilometers is, rij je in ca. 40 minuten naar Courchevel voor een dagje Les 3 Vallées.

Voor liefhebbers van toerskien is Pralognan een walhalla. Veel routes zijn mogelijk zonder gids maar we raden altijd aan een gids via het lokale gidsenbureau mee te nemen. Het dorp zelf organiseert de hele winter door allerlei trips waarbij speciaal toerski materiaal gehuurd kan worden.

Kinderen kunnen hier uitstekend terecht. Alle pistes komen uiteindelijk op dezelfde plek in het dorp terecht dus verdwalen is lastig. Het gebied is overzichtelijk en de skischool en oefenpistes liggen een beetje apart van de liften onderin het dorp.

Overweldigende natuur

We noemde al de Grande Casse maar er is veel meer te zien in dit gebied. Pralognan is één van de toegangspoorten van het nationale park La Vanoise en vanaf het terras van het psiterestaurant op 2000 m. zie je de gemsen lopen en de lammergieren overvliegen. Vanaf het hoogste punt, daar waar de skilift stopt, binden toerskiers de vellen onder en lopen vervolgens omhoog om uren later in alle rust en stilte terug te keren in het dorpje.

Skipas onder de € 150,-

Een skipas voor 6 dagen komt op € 140,- per persoon en voor € 155,- heeft u er dus die ene dag La Plagne bij. Naast het alpine skiën zijn er in Pralognan La Vanoise de volgende activiteiten mogelijk:

langlaufen (ski nordique) ca. 25 km. loipen vanaf € 8,- per dag
biathlon (langlaufen en af en toe wat luchtbuks schieten) vanaf € 12,- p.p.
toerskiën (ski randonnée) vanaf € 87,- p.p.
sneeuwschoen wandelen vanaf € 22,- per persoon halve dag
zwembad
wellness

Voor de kinderen is er in Pralognan La Vanoise:
Club Enfants vanaf 6 maanden tot 6 jaar
babysitting op aanvraag

Plaatsen binnen de regio Pralognan-la-Vanoise