werken bij het frankrijk huis

Op wintersport

Frankrijk is weer groen! Voor Frankrijk geldt momenteel code groen als reisadvies. U kunt reizen naar Frankrijk maar er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Op deze pagina noemen we enkele belangrijke regels en maatregelen, waar je tijdens je wintersportvakantie rekening mee moet houden. Let wel: dit zijn de regels die op dit moment gelden; deze kunnen in de loop van de tijd nog aangepast worden door de Franse overheid! Bekijk de actuele voorwaarden op Reisadvies Frankrijk op de website van Buitenlandse Zaken.

Inreizen:
Iedereen vanaf 12 jaar en 2 maanden die naar Frankrijk reist, heeft een coronabewijs nodig, waarmee je aantoont dat je gevaccineerd, getest of genezen (3-G) bent. Daarnaast moet iedereen een zgn. "erewoordverklaring" invullen en meenemen.

Binnen Frankrijk:
Er gelden afwijkende voorwaarden binnen Frankrijk voor een geldend coronabewijs. De 'vaccinatiepas', die het coronabewijs voor personen vanaf 16 jaar vervangt, wordt van kracht op maandag 24 januari. Dit houdt in dat je gevaccineerd of hersteld moet zijn. Een test is niet meer voldoende om een coronabewijs te krijgen. Deze pas heb je nodig om toegang te krijgen tot o.a. skigebieden, hotels, restaurants en bars.

Skiliften, horeca en accommodaties:
De coronapas (QR-code/2G) is sinds 14 maart NIET MEER verplicht voor toegang tot de skiliften, de horeca of toeristische accommodaties. Een mondkapje is alleen nog verplicht in gondels, cabineliften en in de wachtrij bij skiliften. In de stoeltjeslift is het niet meer nodig om een mondkapje te dragen. De mondkapjes zijn nog wel verplicht in de skibus en in ander openbaar vervoer, inclusief taxi’s. Dit blijft zo na 14 maart.

De volgende regels zijn van toepassing:
+ Vanaf 15 december 2021 is je coronabewijs binnen Frankrijk niet meer geldig als je je vaccinatie met het Janssen vaccin langer dan 2 maanden geleden hebt gehad. Dan heb je een booster nodig.
+ Vanaf 15 januari 2022 is je coronabewijs binnen Frankrijk niet meer geldig als je 18 jaar of ouder bent en je je 2e vaccinatie (of 1e na een covid-besmetting) langer dan 7 maanden geleden hebt gehad. Dan heb je een booster nodig.
+ Vanaf 15 februari 2022 wordt die geldigheidsduur ingekort naar 4 maanden, voor personen van 18 jaar en ouder. Dus als je dan je 2e vaccinatie (of 1e na een covid-besmetting) langer dan 4 maanden geleden hebt gehad, dan heb je een booster nodig.
+ Na het verkrijgen van de genoemde extra vaccinaties (boosters) kun je je coronapas weer laten actualiseren en gebruiken binnen Frankrijk.
+ Vanaf 14 maart 2022 is de Pass Vaccinal te vervallen

NB:: de "Genezen-regel" geldt uiteraard ook binnen Frankrijk: als je besmet bent geweest met corona en je kunt bewijzen dat je hersteld bent met een positieve PCR-test, welke minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden is afgegeven, dan heb je daarmee ook een geldig coronabewijs (welke vaccinatie je hiervóór wel of niet gehad hebt doet dus niet ter zake).
De boosterprik is direct ‘geldig’ voor de coronapas (=al op de dag van de vaccinatie) als het de 3e dosis betreft. Bij de 2e dosis (bij Janssen en herstel) is de booster pas na 7 dagen geldig voor de QR-code in de binnenlandse Franse coronapas.

+ Kinderen tot 12 jaar en 2 maanden hoeven geen coronapas te tonen.
+ Kinderen vanaf 12 jaar en 2 maanden t/m 15 jaar kunnen wel nog steeds een coronapas krijgen door (dagelijks) te testen als ze niet gevaccineerd of hersteld zijn.
+ 16 en 17 jaar: zijn volledig gevaccineerd met 2 vaccinaties (zie ook frankrijk.nl of deze Franse krant, de Ouest France

Coronamaatregelen ter plaatse en controles
+ Je kunt in het dorp en op de piste gecontroleerd worden op je coronabewijs. Zorg, om een boete te voorkomen, dat je altijd een geprinte versie van je QR-code bij je hebt. Je kunt hier je QR-code uitprinten.
+ Bereid je goed voor en informeer je over de coronamaatregelen in het land van bestemming, maar ook in de landen waar je doorheen rijdt. De ervaring heeft inmiddels geleerd dat de maatregelen tussentijds kunnen veranderen, al naar gelang de besmettingsgraad. -
+ Actuele informatie over de coronamaatregelen in Frankrijk is te vinden op de website van de ANWB.

Testen in Nederland:
We kunnen deze website adviseren Coronatest 2 Travel of uiteraard op Coronatest van GGD . Het betreft een officiële partner van de ANVR.

Testen in Frankrijk:
Je kunt jezelf in Frankrijk op eigen kosten laten testen bij huisartsen en apotheken in alle skidorpen. Zowel PCR- als antigeentesten zijn 24 uur geldig. Onder de infographic over de Franse maatregelen vind je links naar websites met algemene corona informatie in de Franse dorpen waar wij accommodaties aanbieden en tevens links naar websites met informatie over test-mogelijkheden. We zullen dat nog nader aanvullen.

Vaccinatie in Frankrijk:
Buitenlanders kunnen in Frankrijk een boosterprik halen tijdens hun vakantie in Frankrijk. Via de website A href="https://www.doctolib.fr" target=blank">Doctolib.fr kun je proberen een afspraak te maken bij jou in de buurt. Ook zonder Franse gezondheidspas (carte vitale) kan je in Frankrijk een vaccinatie krijgen. Het overzetten van deze vaccinatie op je eigen Corona pas of je app kan even duren.

Mogelijke gevolgen voor jouw wintersport vakantie;:
Het is aan iedere reiziger/wintersporter om te voldoen aan de inreisvoorwaarden voor Frankrijk. Voldoe je niet aan deze voorwaarden dan is dat geen geldige reden voor een gratis annulering. Eventuele kosten van PCR- en antigeentesten zijn voor eigen rekening.

Disclaimer: Het Frankrijk Huis aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie.
Let op: Je kunt in het dorp en op de piste gecontroleerd worden op je coronabewijs. Zorg, om een boete te voorkomen, dat je altijd een geprinte versie van je QR-code bij je hebt. Je kunt hier je QR-code uitprinten.

Lees het volledige reisadvies op Nederland Wereldwijd:
Reisadvies Frankrijk Nederlandse regering.
BUFF MK Skiservice

Wintersport en COVID-19 - Colsjaals

Zelf dragen we al enige jaren sjaals tijdens het wintersporten. Lekker warm en beschermend. Nu zijn de mondkapjes verplicht - ook in de skiliften. Dan is een goedgekeurde Colsjaal helemaal een uitkomst deze winter. Deze Buff heeft een FFP2 gecertificeerd filter in de buff zitten. Waardoor je niet moeilijk hoeft te doen met je helm en mondkapje. Er worden 5 losse filters bijgeleverd.

Te bestellen voor € 22,95 per stuk (zolang de voorraad strekt) bij MK Skiservice in Bilthoven.
europeesche

Uw reisverzekering en Corona

Van onze klanten krijgen we vragen over de reis- en annuleringsverzekering en Corona. Wat is gedekt en wat niet. Veel hangt - uiteraard af - van de voorwaarden van jouw eigen reis- en annuleringsverzekering. Heb je een doorlopende verzekering, check dan de voorwaarden van je verzekering. Wij werken al jaren met Europeesche Verzekeringen en we hebben samen met hen de meest gestelde vragen opgesteld en beantwoord. Je leest ze hier:

# De basis van een reis- en annuleringsverzekering is dat een schadegebeurtenis onverwacht en onvoorzien moet zijn;
# Geldt de annuleringsverzekering als een land/bestemming op geel of groen staat? Jawel;
# Wijzig je een boeking omdat een land op oranje of rood komt te staan? De bestaande annuleringsverzekering vervalt maar een nieuwe annuleringsverzekering dekt geen annuleringen bij landen die op oranje of rood staan;
# Keer je eerder terug van vakantie omdat een land op oranje of rood gaat? Niet genoten reisdagen worden dan niet vergoed;
# Dekt een reisverzekering kosten als een land geel of groen is? Jawel;
# Moet je bij terugkeer in NL of geldt er een quarantaineverplichting in het land van bestemming: Extra kosten daarvoor zijn niet gedekt;
# Is een bestemming rood of oranje? Er geldt geen dekking van de reisverzekering.

Kan ik een beroep doen op de verzekering van Europeesche Verzekeringen
Antwoorden op de meeste gestelde vragen zijn te vinden op Vraag en Antwoord

Extra info Corona en Frankrijk

Wat mag en wat mag niet in Frankrijk
Een goed overzicht van wat wel en wat niet mag in Frankrijk (hoeveel personen in een restaurant, waar mondkapje op doen, hoeveel personen in de auto...) heeft de ANWB op haar website staan.

Aantal besmettingen Corona in Frankrijk, welke regio's
Frankrijk kent regionale kleurcodes – groen, oranje en rood – waarmee ze aangeven in welke departementen maatregelen worden genomen of waar het beter gaat. Het Franse ‘oranje’ en ‘rood’ is anders dan de reisadvies-codes van Nederland. In totaal zijn er op dit moment 74 departementen rood van kleur. Op de kaart links kunt u zien welke dat zijn.

Beschermen
In Frankrijk zijn er ruim voldoende mondkapjes aanwezig. Men kan deze aanschaffen bij de apotheek en in de supermarkt. Alle Fransen wordt aangeraden de mondkapjes te dragen op locaties waar de 1 meter afstand-regel niet goed toe te passen is. Denk daarbij aan het openbaar vervoer waar mondbescherming verplicht is (€ 135,- boete).

Meer info over de Franse maatregelen lees je op deze websites:
Nederland Wereldwijd
Frankrijk.nl
Franse overheid

STOP COVID Frankrijk app
Ook Nederlandse toeristen in Frankrijk kunnen de Franse Corona app gebruiken. Kijk op deze pagina voor meer info.

Corona test
Op dit moment niet nodig voor Frankrijk. De KLM Health Services is één van de bedrijven die een Corona-test kan doen. Meer info op de website van KLM Health Services.