• la vallee blanche alpe d huez alpe d huzes

Eenvoudig en gezellig hotel in centrum Alpe d'Huez

Hotel La Vallee Blanche ligt zo goed als in het centrum van Alpe d'Huez. Hierdoor is de ligging voor een verblijf tijdens Alpe d'HuZes helemaal prima. Het is een eenvoudig hotel dat in de winter en de zomermaanden gebruikt wordt door scholieren en studenten tijdens educatieve reizen. Tijdens Alpe d'HuZes zijn geopend om de deelnemers en supporters onderdak te kunnen bieden. Leuk hotel, leuke mensen en gezellig restaurant en bar. 's Avonds is het goed toeven op het balkon met een prachtig uitzicht over het dal en het dorp.

De kamers van Hotel La Vallee Blanche

Kamers in het hotel...

Ligging Hotel La Vallée Blanche in Alpe d'Huez

In het centrum van Alpe d'Huez gelegen. Parkeren kan in de omgeving van het hotel. Er is beperkte parkeergelegenheid direct bij het hotel.
Beschikbaar
 € Vol
Aanbieding op aanvraag
Op aanvraag
Aanbieding

Inclusief

overnachting op gereserveerde kamer
ontbijt
toeristenbelasting

Exclusief

overige maaltijden
uitgaven van persoonlijke aard

Waarom in de zomer naar de Alpen?

In de Alpen heersen bergmarmot en steenbok. Machtige bergtoppen en steile wanden vormen het startpunt voor gletsjers, beken en watervallen. Mensen vind je er ook. 's Winters staan ze op ski of snowboard in skioorden als Les Arcs, Chamonix, Mégève en Courchevel. 's Zomers op schoenen met profiel. Dan wordt er gewandeld, geklommen en gefietst. Op bergkammen en in kloven, dwars door bossen en over velden, maar ook door leuke dorpjes.

Maar er is meer meer...
Het romantische Annecy en het mondaine meer van Genève. Hier liggen de kuuroorden Thonon les Bains en Evian les Bains, en de 14e-eeuwse vissershaven Yvoire. Of het Lac du Bourget, het grootste natuurlijke meer van Frankrijk met kuuroord Aix-les-Bains.

Boeiende steden:
Chambéry met zijn statige herenhuizen, Grenoble (Stendhal museum) en Lyon, waar Rhône en Saône samenstromen. Veel herinnert er nog aan de zijdeweverij, ondermeer in de wijk Croix Rousse, die in de 15e eeuw de stad tot grote bloei bracht. Vieux-Lyon bestaat uit sierlijke pleinen, met elkaar verbonden door een wirwar van steegjes. Nu staat Frankrijks tweede stad ook bekend als gastronomisch paradijs, waar internationaal vermaarde koks de sterren van de hemel koken.

Wat je moet weten van de Alpen

Het gebied Franse Alpen heet officieel Rhone-Alpes en bestaat uit de volgende departementen:
• Savoie
• Ain
• Isere
• Rhone
• Loire
• Drome

Ardeche
De Ardeche is in Nederland en Belgie zo bekend dat wij daar een aparte regio van gemaakt hebben.

Actueel weer in de Alpen

Météo Chambéry © meteocity.com