Luxe chalet Le Baptieu in Sainte Foy

Als je al lang in de Franse Alpen komt, ontmoet je geregeld dezelfde mensen. Sinds wij in de Tarentaise vallei komen (dat is de vallei waar de bekende skigebieden Sainte Foy, Les Arcs en Tignes liggen) blijven we vaak in Sainte Foy overnachten. We kennen de hotels, de chalets én - en dat is het leukst - de mensen die daar wonen en werken. Tijdens ons laatste bezoek - tijdens een diner in Hotel Le Monal - kwamen we in gesprek met de eigenaar van Chalet Le Baptieu. Aan het eind van een heel gezellige avond spraken we af dat dit mooie en vrijstaande chalet in Sainte Foy aan onze klanten mogen aanbieden.

Uniek chalet op mooie locatie

En daar zijn we heel blij mee... Chalet Le Baptieu is namelijk een mooi chalet. Ook een chalet met een verhaal.Het chalet ligt op een paar honderd meter van het centrum van Sainte Foy en is volledig vrijstaand. Rondom het chalet ligt veel grond en daardoor is het uitzicht fantastisch.Het chalet is ideaal voor groepjes vrienden en vriendinnen, families die met het hele gezin een unieke vakantie willen beleven en zelfs ook voor kleinere bedrijven die een inspirerende trip naar de sneeuw willen maken. Het chalet beschikt over 6 - 7 slaapkamers, diverse woonkamers en ruimtes waar alle gasten wel een rustig plekje kunnen vinden, een indrukwekkende openhaard en zelfs een wijnkelder.

Luxe chalet Le Baptieu

Het chalet is groot, heel groot... en beschikt over de volgende indeling:

Begane grond:
dubbele garage voor 2 auto's
hal met aangrenzend een skiopbergruimte
wijnkelder
de grote 'master bedroom' met veel opbergruimte en kasten, een open haard
een ruime badkamer met groot stenen bad en open douche

Eerste etage:
grote open keuken in twee delen met o.a. wijnkoelkast en 2 grote koelkasten
woonkamer aan de voorkant van het chalet (mooi uitzicht) en deze kamer bestaat eigenlijk uit drie delen: een zitgedeelte, een
eetkamer gedeelte met grote houten eettafel en een deel dat aan de open keuken grenst
4 slaapkamers met elk een eigen badkamer

Tweede etage:
2 slaapkamers met elke eigen badkamer
zitgedeelte met open haard (en wat voor één)
vide met bureau en werkruimte

Ligging Chalet Le Baptieu in Sainte Foy

Chalet Le Baptieu ligt op ca. 1150 km rijden vanaf Utrecht of ca. 950 km. vanaf Brussel. het chalet ligt aan het einde van de Tarentaise vallei nabij het kleine dorpje Sainte Foy en Tarentaise. Het chalet ligt op korte loopafstand boven het dorp, is vrijstaand en heeft een mooi uitzicht op de omgeving. Parkeren kunt u met meerdere auto's bij het chalet.
  Beschikbaar
   € Vol
  Aanbieding op aanvraag
  Op aanvraag
  Aanbieding

  Actueel weer in Sainte Foy en Tarentaise

  Waarom in de zomer naar de Alpen?

  In de Alpen heersen bergmarmot en steenbok. Machtige bergtoppen en steile wanden vormen het startpunt voor gletsjers, beken en watervallen. Mensen vind je er ook. 's Winters staan ze op ski of snowboard in skioorden als Les Arcs, Chamonix, Mégève en Courchevel. 's Zomers op schoenen met profiel. Dan wordt er gewandeld, geklommen en gefietst. Op bergkammen en in kloven, dwars door bossen en over velden, maar ook door leuke dorpjes.

  Maar er is meer meer...
  Het romantische Annecy en het mondaine meer van Genève. Hier liggen de kuuroorden Thonon les Bains en Evian les Bains, en de 14e-eeuwse vissershaven Yvoire. Of het Lac du Bourget, het grootste natuurlijke meer van Frankrijk met kuuroord Aix-les-Bains.

  Boeiende steden:
  Chambéry met zijn statige herenhuizen, Grenoble (Stendhal museum) en Lyon, waar Rhône en Saône samenstromen. Veel herinnert er nog aan de zijdeweverij, ondermeer in de wijk Croix Rousse, die in de 15e eeuw de stad tot grote bloei bracht. Vieux-Lyon bestaat uit sierlijke pleinen, met elkaar verbonden door een wirwar van steegjes. Nu staat Frankrijks tweede stad ook bekend als gastronomisch paradijs, waar internationaal vermaarde koks de sterren van de hemel koken.

  Wat je moet weten van de Alpen

  Het gebied Franse Alpen heet officieel Rhone-Alpes en bestaat uit de volgende departementen:
  • Savoie
  • Ain
  • Isere
  • Rhone
  • Loire
  • Drome

  Ardeche
  De Ardeche is in Nederland en Belgie zo bekend dat wij daar een aparte regio van gemaakt hebben.

  Actueel weer in de Alpen

  Météo Chambéry © meteocity.com

  Beoordelingen van onze klanten over Chalet Le Baptieu Sainte Foy