• Le Monal Sainte Foy
 • Le Monal Sainte Foy
 • Le Monal Sainte Foy
 • Le Monal Sainte Foy
 • Le Monal Sainte Foy
 • Le Monal Sainte Foy
 • Le Monal Sainte Foy
 • Le Monal Sainte Foy
 • Le Monal Sainte Foy
 • Le Monal Sainte Foy
 • Le Monal Sainte Foy
120 jaar geschiedenis
uitstekende keuken
prima kamers

Thuiskomen in Hotel Le Monal

Zolang we al in de Franse Alpen komen, of het nu in de zomer of in de winter is - gaan we langs bij Hotel Le Monal in Sainte Foy Station. Het ligt op de weg naar Tignes en Val d'Isère en we maken eigenlijk altijd een tussenstop. Of voor een kop (goede) koffie of voor een goede maaltijd met nog betere wijn.Italië is hier niet ver weg en dat merk je aan de wijn, de Italiaanse worsten en het sfeertje dat er hangt. En uiteraard blijven we soms overnachten. Hotel Le Monal is een sfeervol, gezellig hotel met prima ingerichte kamers. Geen overdreven luxe maar gewoon heerlijk comfortabel en met een goede douche op de kamer.

Uitstekend restaurant, gezellige bar

We komen hier vrij veel en niet in de laatste plaats voor de gezelligheid in de bar (alle skileraren en berggidsen uit de buurt komen op weg naar huis hier even binnenlopen) en voor de kwaliteit van het eten. Uitstekend en ruim ontbijt dat op in het restaurant op de 1e etage geserveerd wordt en prima dineren waarbij je de keuze hebt uit de bistro kaart in de bar op de begane grond, de brasserie of à la carte op de 1e etage. Waar je ook plaatsneemt, altijd prima dineren!

Details Hotel Le Monal

Hotel Le Monal beschikt over 19 kamers die een paar jaar geleden prima zijn gerenoveerd. Geen overdreven luxe maar prima, comfortabele kamers, goede bedden en met prima badkamer met douche, De ene kamer is wat groter dan de andere en er zijn ook enkele ruime familiekamers. Hotel Le Monal is een prima verblijf voor een paar dagen actief zijn op de fiets, mountainbike of lekker wandelend in de bergen en in de gebieden rondom: Sainte Foy, La Rosiere, les Arcs, Tignes én Val d'Isere. Keuze genoeg!

Faciliteiten:

gezellige bar
restaurant
wijnkelder
brasserie
parkeren voor de deur

  Over onze prijzen:

  Reserveringen zomer 2021:
  Eind april werden in Frankrijk de eerste versoepelingen aangekondigd en dat Frankrijk ‘open’ gaat vanaf 9 juni. Net als in de zomer van 2020 blijven de meeste Fransen ook deze zomer in eigen land. Dat heeft duidelijk invloed op de beschikbaarheid van onze accommodaties. De meeste accommodaties hanteren inmiddels wisselende tarieven en worden alleen nog 'op aanvraag' gereserveerd. Zo ook deze accommodatie.

  NB: De tarieven voor deze accommodatie wisselen per dag, afhankelijk van vraag en beschikbaarheid. Heeft u interesse in deze accommodatie, laat het ons weten via het offerteformulier (aan de rechterkant van deze pagina) en u ontvangt van ons een reisvoorstel op maat. Met de beste tarieven die op dat moment van toepassing zijn.  Vrijblijvende offerte aanvragen:
  Bel ons op +31 (0)23 551 22 91
  E-mail ons op info@frankrijkhuis.nl
  Gebruik ons offerte aanvraagformulier

  Hoe meer we weten over uw reisgezelschap, samenstelling, wensen accommodatie en skigebied en uw budget, hoe beter en sneller we u een vrijblijvend voorstel kunnen sturen. Indien wij nog vragen hebben over uw wintersportvakantie, nemen we contact met u op.

  We horen graag van u.

  Het Frankrijk Huis

  Annuleringsvoorwaarden

  Indien een reservering voor Hotel Le Monal door de klant wordt geannuleerd, worden de volgende kosten in rekening gebracht:

  van 20 tot 14 dagen voor aankomst: 25% van de reissom
  van 13 tot 1 dag voor de aankomstdatum: 50% van de reissom
  op de aankomstdag of no-show: 100% van de reissom

  Waarom in de zomer naar de Alpen?

  In de Alpen heersen bergmarmot en steenbok. Machtige bergtoppen en steile wanden vormen het startpunt voor gletsjers, beken en watervallen. Mensen vind je er ook. 's Winters staan ze op ski of snowboard in skioorden als Les Arcs, Chamonix, Mégève en Courchevel. 's Zomers op schoenen met profiel. Dan wordt er gewandeld, geklommen en gefietst. Op bergkammen en in kloven, dwars door bossen en over velden, maar ook door leuke dorpjes.

  Maar er is meer meer...
  Het romantische Annecy en het mondaine meer van Genève. Hier liggen de kuuroorden Thonon les Bains en Evian les Bains, en de 14e-eeuwse vissershaven Yvoire. Of het Lac du Bourget, het grootste natuurlijke meer van Frankrijk met kuuroord Aix-les-Bains.

  Boeiende steden:
  Chambéry met zijn statige herenhuizen, Grenoble (Stendhal museum) en Lyon, waar Rhône en Saône samenstromen. Veel herinnert er nog aan de zijdeweverij, ondermeer in de wijk Croix Rousse, die in de 15e eeuw de stad tot grote bloei bracht. Vieux-Lyon bestaat uit sierlijke pleinen, met elkaar verbonden door een wirwar van steegjes. Nu staat Frankrijks tweede stad ook bekend als gastronomisch paradijs, waar internationaal vermaarde koks de sterren van de hemel koken.

  Wat je moet weten van de Alpen

  Het gebied Franse Alpen heet officieel Rhone-Alpes en bestaat uit de volgende departementen:
  • Savoie
  • Ain
  • Isere
  • Rhone
  • Loire
  • Drome

  Ardeche
  De Ardeche is in Nederland en Belgie zo bekend dat wij daar een aparte regio van gemaakt hebben.

  Actueel weer in de Alpen

  Météo Chambéry © meteocity.com

  Beoordelingen van onze klanten over Hôtel le Monal