Verrassende combi voor uw vakantie: Corsica en Sardinië

De twee eilanden liggen p nog geen uur met de boot van elkaar verwijderd maar het zijn duidelijk twee verschillende landen. Voor wie op zoek is naar strand en natuur maar ook naar cultuur en historie doet er goed aan naar Corsica en Sardinie te gaan op vakantie. Een autorondreis van 2 à 3 weken is dan perfect. De reis begint ofwel op Corsica ofwel op Sardinie. Dit is afhankelijk van uw voorkeur, uw keuze in vervoer de mogelijkheden van ferry en vluchten naar de eilanden. Voor het gemak beschrijven we hier de reis met een start op Sardinie.

De reis begint op Noord Sardinie, in de Gallura streek. Deze regio heeft ca. 80 km. kust met een groot aantal kleine baaitjes. Belangrijkste reden voor een bezoek aan deze regio is de Costa Smeralda ofwel de Smaragdkust. Bezoek vooral de havenstadjes Poltu Quatu, Liscia di Vaccia, Cala di Volpe en zeker Porto Cervo, de belangrijkste plaats van de regio. Geniet van de luxe jachten, de haven en de sfeer die hier hangt. Het mooiste strand van deze kust is Capriccioli.

Vanaf dag drie rij je naar het binnenland van Sardinië. Geniet van de rust en het ongerepte landschap van de Barbagia regio tussen het Gennargentugebergte en de noordoostkust. Een mooie route gaat van zuidoostwaarts via Nuoro naar de 'Dolomieten van Sardinië' en de authentieke dorpen Fonni en Oliena. De laatste 3 nachten verblijft u in het westen van Sardinië, bij het oude stadje Alghero dat uit de 11e eeuw stamt. Bezoek in deze regio zeker de stranden van Rena Bianca en de stadjes Santa Maria La Palma (wijn) en Alghero dat ook wel klein Barcelona wordt genoemd

Corsica

Na een week op Sardinië neemt u de ferry vanuit Santa Teresa di Gallura naar Bonifacio op Corsica. Corsica is een stukje ruiger dan Sardinië maar kent net zoveel mooie stranden en baaien. Corsica kenmerkt zich door de opvallende bergen, de bossen en bergmeren, de slingerende wegen en de prachtige stranden.

Op Corsica brengt u 3 nachten door in Bonifacio in het uiterste zuiden van het eiland. Een indrukwekkende stad met een citadel boven een natuurlijke haven. Maak een boottocht op de zee, bezoek de trappen van Koning Aragon en struin door de kleine straatjes van de Citadel. Vanuit het zuiden voert de route u naar het westen langs de Golf van Valinco, Propriano en het sfeervolle stadje Sartène. Via Ajaccio - waar we natuurlijk veel terugvinden van Keizer Napoleon - rijden we door naar het bergachtige midden van Corsica. De regio rond de oude hoofdstad Corté. Bezoek het Corsica Museum, bekijk het standbeeld van vrijheidsstrijder Pascal Paoli en wandel door de natuur van de Restonica vallei. Is de conditie in orde en bent u op zoek naar één van de mooite bergmmertjes op Corsica? Wandel dan naar het Lac de Melo, een pittige wandeling van ca. 1,5 tot 2 uur naar een hoogte van ca. 1700 m. Zeker de moeite waard.

Via Porto-Vecchio, de moderne en gezellige havenplaats (19e eeuwse kerk Saint Jean-Baptiste, Place de la République, de haven) in het zuidoosten van het eiland keren we terug naar het zuiden van Corsica. Op dit deel van het eiland liggen enkele van de mooiste zandstranden van het eiland: Palombaggia, Santa Giulia en Rondinara. Een ideale plek om uw rondreis met een week aan het strand te verlengen.

Meer informatie hotels en reserveren

Deze rondreis is in twee richtingen te maken. Met een start en finish op Corsica of een start of finish op Sardinie. We kunnen u helaas niet op Corsica laten starten en op Sardinie laten eindigen omdat de gehuurde auto op Corsica niet op Sardinie achtergelaten mag worden en andersom ook niet.

Tarieven, hotelinformatie en reserveren
Een uitgebreid reisschema, informatie over de hotels en de tarieven van deze rondreis kunt u terugvinden op de detailpagina van deze autovakantie.

Wat kunnen wij voor u betekenen
advies en reserveren van vluchten van/naar Corsica en/of Sardinie
autohuur op de eilanden Corsica en Sardinie
de overtocht met de ferry van het vasteland van Italië of Frankrijk naar Corsica
advies over en verlenging van uw vakantie aan de mooie stranden van Corsica of op Sardinie
de ferry tussen Corsica en Sardinie