U bent hier: Home > Bastia en Cap Corse

Sentiers des Douaniers

Wandel over het jaagpad langs de kust, ooit gebruikt door de wachters van het eiland. U komt langs de oude forten, de wachttorens en de vele Romaanse Kapellen. Het pad is ca. 19 km. lang en op de gehele route geniet u van de zee, het uitzicht en de flora en fauna op de Cap Corse. Bezoek ook de leuke stadjes als Erbalunga en Centuri. In de zomermaanden kan het druk zijn op het pad.

Bastia

Bastia, aan de voet van de Cap Corse en aan de oostkust van Corsica is een grote stad en bekend vanwege de haven (ferry naar Italie en Frankrijk), de gastronomie en de ligging aan zee. Bastia stamt uit 1378 toen de gouverneur uit Genua het kasteel bij Biguglia verliet om in een 'Bastia' een versterkte stad, te gaan wonen. Oorspronkelijk was hier een kleine haven en een vissersdorpje.

Monserato, op 5 minuten wandelen van het centrum van Bastia, een mooie wandeling door tuinen en langs fonteinen. Le Palais des Gouverneurs, in 1380 gebouwd in of rond een toren. Een strategische plek met een uitzicht op de oude haven van Bastia. De toren werd later een echt kasteel en in de 15e eeuw de verblijfplaats van de gouverneurs van Corsica. De haven van Bastia, het historische hart van de stad. De haven heeft een gedeelte voor de vissersboten en een deel voor de pleziervaart. Vanaf de pier van Dragon heeft u een mooi uitzicht en kunt u - bij mooi weer en helder zicht - de eilanden Elba, Capraïa en Monte Christo zien.

Place Saint Nicolas, één van de grootste pleinen van Frankrijk (300 x 90 m.) en dankt haar naam aan de Kapel uit de 11e eeuw die in de 19e eeuw vernietigd is. Het dorpje Cardo, op 5 minuten uit het centrum van Bastia. U heeft hier een fantastisch uitzicht op Bastia en de omgeving. Het klooster Saint Antoine dateert uit de 16e eeuw en is geopend voor bezoekers. Het Theatre de Bastia. Gebouwd in 1874. Jardin Romieu. In 1870 gemaakt en nog altijd een plek om te bezoeken.