U bent hier: Home > Corsica Balagne

Op vakantie naar de Balagne Corsica

De Balagne op Corsica ligt in het noordwesten van Corsica. Bij de stadjes Calvi en Ile Rousse, de kust van het natuurgebied Scandola en de Desert des Agriates met de vele verscholen stranden. Tijdens de autorondreis Noord Corsica bezoek je deze streek ook en verblijf je in de hotels in Calvi of Ile Rousse of in één van de dorpjes in het bergachtige achterland. De Balagne in het deartement Haute-Corse strekt zich uit van het dorpje Nebbio (Désert des Agriates) en het bergmassif vanMonte Cinto (hoogste punt van Corsica met 2710 m.) Deze streek wordt ook wel de Tuin van Corsica genoemd vanwege de vruchtbare grond.

Achterland van de Balagne

Het achterland is bergachtig en een andere wereld vergeleken bij de kust. Berdorpjes als Sant' Antonino (oudste stadje van Corsica trouwens) maken het erg interessant om hier her bergen in te gaan. Bezoek ook Lumio en Pigna waar veel lokale muziek gemaakt wordt. . Net als vanuit de dorpen Corbara, Montemaggiore, Belgodere, heb je een fantastisch panoramisch uitzicht op de zee.

Hoogtepunten Balagne Corsica

Plage de Bodri
Ile Rousse, centrum en de stranden
Calvi met de Citadel en de Kerk
250 km. wandelpaden/routes (bijvoorbeeld de Boucle de Giustiniani vanuit Speloncato met 7 km. lengte en 3 uur wandelen)
Plage l'Ostriconi Accès
Plage de Sant'Ambroggio
Bergdorpjes Sant' Antonino, Pigna, Corbara, Montemaggiore, Belgodere
Trein van Calvi naar Corte
Desert des Agriates en de stranden
Réserve Naturelle de Scandola

Calvi

Calvi in het noorden van Corsica is al jarenlang, eigenlijk al sinds de vorige eeuw, een chique kustplaats. De rijke mensen van de Cote d'Azur kwamen hier op bezoek en bezochten de clubs en de stranden. De CItadel van Calvi rijst op uit de zee en kijkt uit over de baai en het halfronde strand. Vanaf de CItadel heb je een prachtig uitzicht op de bergen waar je met helder weer soms sneeuw op de toppen kunt ontdekken.

In Calvi bezoek je de oude haven, de Citadel en de Kathedraal Saint Jean Baptiste (en het lekkere taarten winkeltje er tegenover), de Notre Dame de la Serra en als het kan, mag u een bezoek aan een optreden van het lokale Corsicaanse koor niet missen. Vraag naar de speellijst bij het Office du Tourisme.

De golf van Calvi en ook het nabij gelegen Ile Rousse zijn vast stopplaatsen in onze autoreis Het Noorden van Corsica en heerlijke locaties om de westkust van Corsica te ontdekken.

L'Ile-Rousse

Ile Rousse of l'Ile Rousse is één van de grotere stadjes in de Balagne, zoals deze noordelijke regio op Corsica heet. Een heerlijke en mooie natuur waar het terrein vrij snel oploopt van de zee tot in de bergen in het achterland. Hier beginnen bekende autoroutes zoals bijvoorbeeld de Route des Artisans. Naast de mooie zandstranden bezoek je natuurlijk ook de bergdorpjes als Pigna.

Saint Florent

Saint Florent is een oude Romeinse stad in het noorden van Corsica. Belangrijk overblijfsel uit die tijd is de Romaanse Kathedraal. Saint Florent heeft de grootste jachthaven van het eiland Corsica en biedt zeilers ruime mogelijkheden. Dit havenstadje wordt ook wel het Saint Tropez van Noord Corsica genoemd. Een heerlijk klein stadje waar zowel overdag als 's avonds veel te beleven is.