U bent hier: Home > Corsica West

Ajaccio

In Ajaccio ontkom je niet aan Keizer Napoleon, hij is overal in de stad. Logisch ook want hij is hier in 1769 geboren. Zijn geboortehuis is nu een museum. De huidige hoofdstad van Corsica is een niet al te grote stad met een aantal bezienswaardigheden die u op uw reis over Corsica niet mag missen. Naast alles wat met Napoleon te maken heeft zijn dat de oude binnenstad, de haven, de markt (met name de vismarkt), de winkelstraat Rue Fesch en wat verder buiten de stad, de Iles Sanguinaires die vanuit de haven van Tino Rossi ook met de boot te bezoeken zijn.

Er zijn zo'n 16 stranden rond Ajaccio zeer de moeite waard om te bezoeken. Ten zuiden van de stad zijn dat de stranden van Porticcio en ten westen de kleinere stranden langs de weg naar de Iles Sanguinaires. Een verblijf in de stad van ca. 2 à 3 nachten is ruim voldoende om deze regio van Corsica te bezoeken.

Porticcio

Porticcio ligt aan de andere kant van de baai van Ajaccio en over het water van de baai heen zien we de contouren van de hoofdstad Ajaccio liggen. Porticcio - waar de grootste luchthaven van het eiland is gelegen - is een uitgestrekte badplaats met een lang en groot strand en heerlijk zeewater. Families met kinderen genieten hier van strand en zee en Porticcio is vaak het stratpunt of het eindpunt van een Tour de Corse.