U bent hier: Home > Faroer Eilanden
papagaaiduiker faroer eilanden ijsland tours

Tunnels, bruggen, helikopters en ferry’s

De Faeröer Eilanden zijn een verzameling van kleinere en grotere eilanden in de Atlantische Oceaan. Zo ergens tussen Schotland en IJsland in. De meeste van die eilanden zijn te bereiken met de ferry. Is er geen ferry dan is de kans groot dat er een brug ligt of – en dat is iets van de laatste jaren – een tunnel. De meeste kilometers asfalt liggen op de Faeröer Eilanden onder water. Toltunnels die er voor gezorgd hebben dat de eilandbewoners makkelijk van het een naar het ander reizen en waardoor het makkelijker is geworden handel te drijven.

Helikopter
En is je eiland niet bereikbaar met ferry, brug of tunnel… dan is er altijd nog de helikopter. Zwaar gesubsidieerd en daardoor aantrekkelijk om – ook als toerist – een keer van het ene naar het andere eiland te hoppen. Voor de rijs van gemiddeld € 15,- hoef je het niet te laten.
papagaaiduiker faroer eilanden ijsland tours

Hoelang vermaak je je op de Faeröer Eilanden

Als je van natuur, rust, wind, vogels en de oceaan houdt, kan je je hier maanden vermaken. Wij vonden de 8 dagen die we hadden uiteindelijk te kort. Veel te kort. Er is zoveel te doen en te zien en je moet er rekening mee houden dat sommige trips en excursies vanwege het weer (mist, wind) niet door gaan. Zo kan de boot naar het vogeleiland Mykenes niet varen omdat de haven (nu ja haven, een groot blok beton) bij veel wind niet bereikbaar is.

Hoe kom je er?
Helemaal ‘groen’ kan je er komen maar dat kost dan wel een aantal dagen zeilen. Sneller is nog altijd het vliegtuig met een overstap op Kopenhagen (wat dan ook weer leuk is voor een citytrip aan het eind van je vakantie) of met de boot vanaf Hirthals (Denemarken) maar die doet er 30 uur over. Als je de tijd hebt, prima!

Faeröer Eilanden, meer weten?
Een verrassende bestemming middenin de Atlantische Oceaan. Meer weten? Kijk dan eens bij IJsland Tours. Zij komen al jaren op de Faroer Eilanden en kennen alle eilandjes en de mooie plekken om te overnachten.