U bent hier: Home > Chamonix Mont Blanc

Hoogtepunt van de wintersport

Chamonix Mont-Blanc omvat 14 resorts en dorpjes die samen goed zijn voor 700 km piste en 230 skiliften. Elke vorm van skiën is hier mogelijk, van beginners tot experts. Het skigebied Chamonix Mont Blanc ligt aan de voet van West Europa's hoogste berg, de Mont Blanc (4810). Dit uitgestrekte gebied ligt rondom het dal van Chamonix en Argentiere, net voor de grens tussen Zwitserland en Frankrijk. In feite is Chamonix Mont-Blanc een verzameling van verschillende gebieden. Al deze gebieden zijn te bereiken met bussen, de treinen of met de auto. De meest sfeervolle dorpen in dit gebied zijn Chamonix en Argentiere.

De vier niet op elkaar aangesloten skigebieden die Chamonix Mont Blanc vormen zijn Brévent, Flégère, Balme/Le Tour en Les Houches. Samen bieden ze u ruim 400 km. skipistes waarvan 90% boven de 2000 meter liggen.Topper van dit alles is natuurlijk de Vallée Blanche, maar liefst 20 km. afdalen over de gletsjer van de Mont Blanc. Er zijn 6 verschilende routes zodat het bijna op elk niveau mogelijk is - met een gids natuurlijk - deze avontuurlijke tocht te maken. Met of zonder lunch in het restaurant halverwege de gletsjer.

De verschillende skigebieden in de vallei van Chamonix bieden veel sportieve en vaak erg mooie pistes. Vanaf de op elkaar aangesloten gebieden Le Brevent en Flegere heb je een prachtig uitzicht op de Mont Blanc (alleen dat is al een week wintersport in Chamonix waard). Vanuit Argentiere (met trein, bus of auto bereikbaar vanuit Chamonix) ski je op de flanken van de Grands Montets (3295 m.). En vergeet het kleine maar o zo leuke gebiedje Le Tour niet. Veel sneeuw en erg mooie natuur.

Chamonix Mont-Blanc:
Laagste punt 1024 m.
Hoogste punt 3842 m
Chamonix Mont Blanc beschikt over 160 km. pistes

Actueel weer en sneeuwhoogte in Chamonix Mont Blanc

Skigebied Chamonix Mont Blanc in cijfers

Laagste punt 1035 m.
Hoogste punt 3842 m
Chamonix Mont Blanc beschikt over 160 km. pistes waarvan
52 km. makkelijk
70 km. gemiddeld
38 km. moeilijk

Er zijn:
19 sleepliften, 18 stoeltjesliften, 14 gondelliften
94 km. langlaufloipen
halfpipe, funpark en boardercross aanwezig.

Met de auto naar Chamonix Mont Blanc

Chamonix Mont Blanc ligt – via Duitsland en Zwitserland) op 975 km. vanaf Utrecht (NL) en (door Frankrijk) op 868 km. vanaf Brussel (BE). De snelweg brengt je tot vlak voor Chamonix.

Met de bus naar Chamonix Mont Blanc

Op dit moment verzorgen wij geen busreizen naar Chamonix Mont Blanc.

Met de trein naar Chamonix Mont Blanc

Chamonix Mont Blanc is niet heel makkelijk met de trein te bereiken. Het kan wel maar daarvoor dien je vaak over te stappen. Wij raden een treinreis naar Chamonix Mont Blanc dan ook niet aan.

Met het vliegtuig naar Chamonix Mont Blanc

Chamonix Mont Blanc ligt op iets meer dan een uur rijden van Geneve. Op Geneve vliegen veel maatschappijen (Easy Jet, KLM, Air France, transavia.com). Vanaf de luchthaven regelen we graag je huurauto, taxi of minibus om het laatste stukje naar Chamonix af te leggen. Een huurauto is hier wat praktischer omdat je dien dan gelijk kunt gebruiken voor je dagelijkse ritje naar de skigebieden van Chamonix Mont Blanc.