U bent hier: Home > Tignes & Val d'Isère

Tignes-le Lac

Tignes Le Lac is gebouwd nadat ze het ‘oude’ Tignes in 1952 hebben laten verdwijnen in het grote stuwmeer. De kerkklok is het enige dat is bewaard en opnieuw gebruikt in het nieuw skidorp Tignes Le Lac op 2050 m. hoogte.

Het Franse skidorp Tigens Le Lac ligt op een mooie locatie boven het grote stuwmeer. Het dorp bestaat uit de typische “Franse skibouw” aangevuld met mooie houten skichalets. Gelukkig is het ‘echte skigevoel’ van Tignes van voor 1952 is nog steeds aanwezig. In Tignes le Lac vind je verschillende winkels cafés en restaurants. Door het grote skigebied en de goede ski-in/ski-out is het een ideale wintersportbestemming midden in de Franse Alpen.

De laatste jaren zijn er ook in Tignes Le Lac comfortabele hotels en appartementen gebouwd voor een heerlijke skivakantie in Tignes & Val d'Isère.

Tignes-Val Claret

Tignes-Val Claret ligt op 2100 meter hoogte, en is hiermee het hoogst gelegen wintersportdorp in dit skigebied van de Franse Alpen. Het skidorp bestaat uit meerdere niveaus en op verschillende plekken in het dorp kun je per lift naar een ander niveau. Een groot deel van het wintersportdorp is autovrij en bestaat uit verschillende pleintjes met hotels, appartementen en chalets. Samen vormen deze pleintjes zich tot één groot ski dorp. Het wintersportdorp biedt je veel mogelijkheden voor restaurants, barretjes, terrassen, sportzaken en winkels. Tignes Val Claret is de meest levendige wijk van het skigebied Tignes en zodra de skiliften dan ook sluiten wordt het erg gezellig bij de uitgebreide après-ski die het skidorp rijk is.

Kortom, echt een aanrader voor een gezellig wintersportvakantie in de Franse Alpen met familie of vrienden. In een groot (310 km. pistes) skigebied dat al jarenlang één van onze favorieten is.

Tignes-les Brévières

Ooit heeft men het oude dorpje Tignes laten verdwijnen in het grote stuwmeer. Hiervoor in de plaats is Frankrijk een modern skigebied rijker. Het skigebied van Tignes ligt op op 2100 meter en van daaruit kun je klimmen naar 3450 meter hoogte. Door de vele afdalingen op de verschillende berghellingen kun je altijd kiezen voor een afdaling in de zon of juist een afdaling met optimale sneeuw omstandigheden.

Het skigebied Tignes bestaat uit verschillende skidorpen waarvan Tignes Les Brevieres door zijn houten huisjes één van de meest authentieke en charmante skidorpen is van Frankrijk. Met het pittoreske dorp en het moderne skigebied Espace Killy - tegenwoordig heet het gewoon weer Tignes & Val d'Isère - maakt Tignes Les Brevieres zich tot een zeer gewilde wintersportbestemming in Frankrijk. Tignes Les Brevieres is klein, ligt op 1550 m. hoogte en is direct verbonden met het skigebied. Enkele goede restaurants, mooie accommodaties maken het tot een heerlijke skibestemming voor je skivakantie in Frankrijk.

Vooral de afdaling naar het dorp aan het einde van de dag maken Tignes Les Brevieres tot een prima wintersportbestemming.

Tignes-les Boisses

Ooit heeft men het oude dorpje Tignes laten verdwijnen in het grote stuwmeer. Hiervoor in de plaats is Frankrijk een modern skigebied rijker. Het skigebied van Tignes ligt op op 2100 meter en van daaruit kun je klimmen naar 3450 meter hoogte. Door de vele afdalingen op de verschillende berghellingen kun je altijd kiezen voor een afdaling in de zon of juist een afdaling met optimale sneeuw omstandigheden.

Tignes Les Boisses of zoals het tegenwoordig heet Tignes 1800 is een nieuw wintersport dorp midden in de Franse Alpen. Het nieuwste gedeelte bestaat pas vanaf 2013, dus je kunt je voorstellen dat het aan alle moderne wensen, voor een fijne wintersportvakantie, voldoet. Het skidorp Tignes 1800 is gebouwd naast het stuwmeer op een hoogte van 1800 meter en heeft een mooi en authentiek karakter gekregen door de houten chalets die ze er gebouwd hebben. Tignes 1800 is een rustige, fijne plek om je wintersport door te brengen.

De nieuwe accommodaties (veelal luxe appartementen) liggen direct aan de skipistes en bij de skiliften.

Val d'IsèreAls een van 's werelds beroemdste ski-resorts is Val d'Isère een geweldige toegangspoort tot het uitgebreide skigebied van Tignes en Val d'Isère. Dit gebied heeft jarenlang meegelift op de beroemde Franse skiër Jean-Claude Killy. Val d'Isère heeft het allemaal – een geweldig skigebied, sneeuwzekerheid en een gezellig en authentiek dorp. Aan het begin van de vorige eeuw begon Val d'Isère zich te richten op de wintersport. Tot 1930 was Val d'Isère gewoon een klein boerengehucht aan het einde van de vallei, je kon er alleen komen via een boeren-karrenspoor. De bedrijvigheid in de streek lag acht maanden per jaar stil, wanneer de sneeuw bezit nam van het land. In 1930 was het echter een ondernemer uit Parijs, Jacques Mouflier, die de plaatselijke burgemeester overtuigde van de potentie van Val d'Isère als skigebied. De rest is geschiedenis.

De lokale boeren werden opgeleid als skileraren, er werd een ski-shop geopend, de autoriteiten brachten stromend water en elektriciteit naar het dorp en zes jaar later werd de eerste skilift is geïnstalleerd. Vandaag de dag is de plaats, die toen over slechts vier hotels beschikte, geschikt voor meer dan 28.000 gasten. Je vindt accommodaties in het authentieke centrum of in een van de satelliet accommodatiecomplexen van Le Fornet of La Daille. De snelle ontwikkeling in de jaren 1950 en 1960 leidde tot de bouw van enkele lelijke betonnen gebouwen, maar in de afgelopen jaren is er hard gewerkt om lokale materialen en oude architectonische stijlen te gebruiken om het veel aantrekkelijker te maken. En dat is gelukt! De toekomstplannen van Val d'Isère zien er ook goed uit met de vervanging van enkele betonnen-complexen.

Met de auto naar Espace Killy

Tignes ligt op 1125 km. vanaf Utrecht (NL) en 964 km. vanaf Brussel (BE). De route voert tot ca. 25 km. voor Bourg Saint Maurice over snelwegen. Vanaf Bourg Saint Maurice gaat de weg omhoog via Sainte Foy en Tarentaise tot aan Tignes en Val d’Isere.

Met de bus naar Espace Killy

Op dit moment organiseren wij geen busreizen naar Espace Killy.

Met de trein naar Espace Killy

Bourg Saint Maurice is het eindstation als je met de trein naar Tignes of Val d’Isere resit. De SkiThalys, de Eurostar en de TGV stoppen allemaal in het eindstation dat Bourg Saint Maurice is. Hier vandaan gebruik je een taxi of de bus om de laatste kilometers naar je skibestemming af te leggen.

Met het vliegtuig naar Espace Killy

Als je met het vliegtuig naar de wintersport reist heb je meerdere mogelijkheden. Dde luchthavens van Chambéry, Lyon en Grenoble en Geneve liggen alle niet verder dan 2,5 a 3 uur rijden van Espace Killy. Voor het traject van de luchthaven naar Espace Killy regelen wi graag je taxi, minibus of huurauto.