U bent hier: Home > Les Portes du Soleil

Avoriaz

Avoriaz ligt op ca. 1800 m. hoogte in het skigebied Les portes du Soleil en op de grens met Zwitserland. Het autovrije dorp bestaat uit veel appartementen, chalets en enkele goede hotels. In de wijk La Falaise is onlangs de luxe residence Amara gebouwd waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt op de vallei van Les Prodains tot aan Morzine.

Het meest bekend zijn wellicht de arresledes die voor vervoer in het dorp zorgdragen. Alle accommodaties in Avoriaz zijn zo gebouwd dat je altijd direct de pistes op kunt. In het dorp is veel te doen, er is veel keuze in restaurants, bars, winkels en voor de kinderen is erd e beroemde Jardin d'Enfants.

Les Portes du Soleil is het grootste skigebied ter wereld en biedt skiers en snowboarders ongelooflijke mogelijkheden in Frankrijk en Zwitserland. Ook freestyle skiers kunnen hier prima terecht met de diverse funparks net boven Avoriaz.

Hoe kom ik met de auto in Les Portes du Soleil

De verschillende skidorpen in Les Portes du Soleil zijn met de auto goed bereikbaar. De afstand vanaf Utrecht (NL) tot Morzine bedraagt 940 km. en vanaf Brussel (BE) 743 km. De snelweg rij je tot aan Cluses waar vandaan het nog slechts een kleine 30 km. naar Morzine is.

Hoe kom ik met de bus in Les Portes du Soleil

Op dit moment bieden wij geen busreizen aan naar Les Portes du Soleil.

Hoe kom ik met de trein in Les Portes du Soleil

De skidorpen in Les Portes du Soleil zijn met de trein bereikbaar maar dit vereist enig overstappen. Het vliegtuig biedt een betere verbinding.

Hoe kom ik met het vliegtuig in Les Portes du Soleil

Genève Airport is de dichtstbijzijnde luchthaven van de skidorpen in Les Portes du Soleil. Op een uurtje tot anderhalf uur rijden per taxi, minibus of met je huurauto. Wij informeren en regelen dit graag voor je.