U bent hier: Home > Paradiski

Bourg Saint Maurice

Bourg Saint Maurice is het gezellige dorpje aan het einde van de Tarentaise-vallei en tevens het eindpunt van de TGV, SkiThalys en Eurostar. Vanuit Bourg Saint Maurice reis je door naar de skigebieden van La Rosiere, Sainte Foy, Val d’Isere, Tignes en Les Arcs.

In Bourg Saint Maurice zijn de laatste jaren een aantal leuke accommodaties gebouwd waar je prima kunt verblijven tegen een redelijke prijs. Je zit dan niet in een skigebied maar voordeel is wel dat je precies tussen een aantal grote gebieden in zit. Variatie en keuze genoeg. Bourg Saint Maurice kent leuke restaurants, bars, heeft wekelijks de markt en je kan er in de grote supermarkt net buiten het dorp prima je inkopen doen.

Dankzij de "Funiculaire" (moderne bergtrein) naar Arc 1600 heeft Bourg St Maurice een directe verbinding met de skigebieden van Les Arcs in Paradiski. Naar de andere gebieden (La Rosiere, Sainte Foy, Val d’Isere, Tignes) rij je met eigen auto of neem je de skibus die op het station vertrekt.

Les Arcs - Arc 1800

Les Arcs (Arc 1800)

Variatie is het toverwoord in dit nieuwe skigebied. In Paradiski zijn 2 beschikbare gletsjers, meer dan 80% van de pistes bevindt zich op een hoogte boven de 2000 meter en het skigebied biedt volledige ski-in/ski-out mogelijkheden.

Les Arcs is sinds 2003 verenigd met La Plagne, waardoor het nieuwe skigebied Paradiski is ontstaan, met maar liefst 425 kilometer aan pistes. Het gebied onderscheidt zich vooral van de andere gebieden door de grote diversiteit in het piste-aanbod en de bosrijke omgeving. Het is populair bij een breed publiek: van gezinnen, beginners, gevorderden, tot snowboarders, speedskiërs en wedstrijdskiërs.

Het skigebied van Les Arcs ontsluit vijf dorpen: Bourg Saint Maurice is het authentieke dalstation en tevens eindpunt van de TGV, SkiThalys en Eurostar. Dankzij de "Funiculaire" (moderne bergtrein) naar Arc 1600 heeft Bourg St Maurice een directe verbinding met de skigebieden van Les Arcs resp. PARADISKI. De namen van de skidorpen Arc 1600 (familiaal), Arc 1800 (bruisend), Arc 1950 (trendy) en Arc 2000 (sportief) geven de hoogte aan waarop ze zijn gelegen en bieden allen volledige ski-in/ski-out mogelijkheden.

Hoe kom ik met de auto in Paradiski

Paradiski (Les Arcs, La Plagne) ligt op ca. 1103 km. vanaf Utrecht en 939 km. vanaf Brussel. De snelweg voert je tot aan Aime en Bourg Saint Maurice op enkele kilometers voor Les Arcs en la Plagne.

Hoe kom ik met de bus in Paradiski

Op dit moment bieden wij geen busreizen naar Paradiski aan.

Hoe kom ik met de trein in Paradiski

Paradiski is prima te bereiken met de trein. De SkiThalys rijdt vanaf Nederland en belgie direct naar de stations van Aime en Bourg Saint Maurice. Hier neem je een bus, taxi of minibus naar je eindbestemming.

Hoe kom ik met het vliegtuig in Paradiski

De luchthavens van Chambery, Grenoble en Geneve liggen allemaal ongeveer even ver van het skigebied Paradiski. De afstand vanaf deze luchthavens leg je in ca. 2 à 2,5 uur af in een bus, minibus, taxi of huurauto. We regelen dit graag voor je.