U bent hier: Home > Serre Chevalier

Informatie skigebied Serre Chevalier

Serre Chevalier is het op vier na grootste skigebied ter wereld. Met meer dan 300 dagen zon, 250 km skipistes, hele leuke dorpjes en heel veel sneeuw (o.a. gegarandeerd door meer dan 300 sneeuwkanonnen) is het één van onze favoriete skigebieden in het zuiden van de Alpen. Serre Chevalier ligt in de 'Haute Alpes', het meest zuidelijk deel van de Franse Alpen. Met zijn hoge pieken en mooie sparrenbossen staat het gebied garant voor fantastische vergezichten en heerlijke afdalingen tussen de bomen.

Serre-Chevalier bestaat uit vier grote en dertien kleinere dorpen. Briançon, oftewel Serre-Chevalier 1200, een grotere stad, is de hoogst gelegen stad van Frankrijk. Le Monêtier Les Bains, of Serre-Chevalier 1500, heeft zijn naam te danken aan een Benedictijns klooster en geniet al zeer lang bekendheid door zijn warme bronnen. Villeneuve (Serre-Chevalier 1400) en Chantemerle (Serre-Chevalier 1350) liggen tussen de andere twee plaatsen. Vanuit deze dorpen heb je het snelst toegang tot het skigebied. Tussen deze vier plaatsen liggen meerdere dorpjes die allen hun oude dorpsbeeld hebben behouden. Deze dorpjes zijn ideaal voor langlaufers, omdat de meeste aan de loipen liggen.

Ondanks de zuidelijke ligging is het Serre Chevalier sneeuw/ en skizeker, mede dankzij de vele noordhellingen die vaak boven de boomgrens liggen Goede sneeuw, interessante pistes voor met name gevorderde skiërs en snowboarders en gezellige dorpen zouden toch voor een behoorlijke stroom toeristen moeten zorgen? Misschien is het de afstand of de zuidelijke ligging, maar drukte zoals in de meer noordelijk gelegen Franse gebieden zal je in de Serre Chevalier niet aantreffen.

Briançon
In het skigebied van Serre Chevalier neemt Briançon een bijzondere plaats in. Het is een gezellige stad met veel winkels en restaurantjes, vooral in het oude deel van de stad, het ommuurde centrum. Daar vallen met name de nauwe straatjes op en de bouwwerken van Vauban, de architect van Napoleon. Deze bouwwerken staan op de Wereld Erfgoedlijst en kunnen bezocht worden. En dat raden we ten zeerste aan. Bijzonder is ook de afdaling vanaf de Col de Prorel (2566 m.) tot in de stad!

Chantemerle - Saint Chaffrey
Vanuit Briançon kom je als eerste in Chantemerle - Saint Chaffrey. Mooi dorpje aan de pistes waar de nieuwe cabinebaan Ratier vertrekt.

Villeneuve La Salle les Alpes
Het volgende dorpje Villeneuve la Salles les Alpes bestaat uit enkele kleine wijkjes. Mooi en authentiek dorp. Bekijk eens de Eglise de Saint Marcellin, een in Barok stijl gebouwde kerk. Het dorpje heeft een mooi oud centrum met tal van leuke winkels en goede restaurants.

Le Monetier les Bains
Na Briançon het grootste dorpje in de vallei van Serre Chevalier. Een groot deel van het dorp ligt in het Nationale Parc des Ecrins. De 'attractie' in Monetier les Bains zijn de natuurlijke bronnen en de Grands Bains. Een wellness centrum dat ook 's avonds geopend is. Heerlijk, natuurlijk, warm water, zwembaden, sauna's, jacuzzis, stoomcabines en een luistergrot met onderwatermuziek. Ook het oude centrum van dit dorpje is erg mooi en leuk om doorheen te wandelen.

Serre Chevalier en de natuur
Serre Chevalier heeft tot nu toe 3.6 miljoen euro geïnvesteerd in duurzame energie. Door gebruik van windenergie, waterkracht en zonnepanelen wordt inmiddels al 30% van de energie op duurzame wijze opgewekt.

Leuke video met de skimogelijkheden in Serre Chevalier:


Details skigebied Serre Chevalier:
Laagste punt 1350 m.
Hoogste punt 2491 m.
In totaal 250 km. skipistes waarvan
28% makkelijk
52% gemiddeld
20% moeilijk
39 sleepliften
20 stoeltjesliften
9 gondelliften
35 km. langlaufloipen
Halfpipe, funpark en boardercross aanwezig

Skigebied Serre Chevalier in cijfers

Laagste punt 1350 m.
Hoogste punt 2491 m.
In totaal 250 km. skipistes waarvan
28% makkelijk
52% gemiddeld
20% moeilijk
39 sleepliften
20 stoeltjesliften
9 gondelliften
35 km. langlaufloipen
Halfpipe, funpark en boardercross aanwezig

Actueel weer en sneeuwval Serre Chevalier

Hoe kom ik met de auto in Serre Chevalier

De afstand van Utrecht (NL) naar Serre Chevalier bedraagt 1101 km. Vooral het stuk vanaf Grenoble over de Col du Lautarets is erg mooi. Sneeuwkettingen mee! De afstand vanaf Brussel (BE) naar Serre Chevalier bedraagt 939 km.

Hoe kom ik met de bus in Serre Chevalier

Op dit moment bieden we geen busreizen aan naar Serre Chevalier.

Hoe kom ik met de trein in Serre Chevalier

Serre Chevalier is met de trein te bereiken maar dat vereist wat overstappen. Vervoer met auto of vliegtuig is beter.

Hoe kom ik met het vliegtuig in Serre Chevalier

Via Italie
Dichtstbijzijnde luchthaven is Turijn in Italie. KLM/AF vliegt hier dagelijks op en vanaf Turijn is het nog maar 1,5 uur rijden met een huurauto of transfer.

Transavia vliegt ‘s winters wekelijks op Grenoble. Vanaf Grenoble Airport is het nog 2,5 tot 3 uur rijden naar Serre Chevalier.

Vanaf deze luchthavens regelen wij graag:
je transfer met een bus, taxi of minibus
je huurauto