pointe des chateaux guadeloupe

Pointe des Chateaux op Grande Terre

Meest oostelijke puntje van het eiland en de plk waar Kapucijner broeders een groot kruis hebben neergezet. De plek waar de Caraïbische zee en de Atlantische Oceaan samenkomen. Prachtig uitzicht op o.a. het kleine eiland Désirade en indrukwekkende branding op de witte zandstranden. De meeste mensen komen hier vanwege de warmte 's ochtends vroeg of einde dag.
vismarkt guadeloupe

Papegaaivissen

Op Guadeloupe leven veel mensen van de visserij. Veel van de dorpjes op het eiland hebben een vismarkt en dat is altijd leuk om te bezoeken. Kreeft, garnaal, 'red snapper'ze gaan vers over de toonbank. Dat is al zo sinds Columbus hier in 1493 voorbij kwam.
la soufriere guadeloupe

Nationaal Park

Op het midden van Basse Terre ligt de vulkaan La Soufrière. Een beklimming naar de top voert je door een vreemd landschap. Kloven met varens, heel veel varens, mos in alle kleuren groen die je kunt bedenken en als het helder weer is heb je hier vandaan een panoramisch uitzicht op de omliggende eilanden van Guadeloupe: Les Saintes, MarieGalante en zelfs Dominica.
heetwaterbronnen guadeloupe

Heetwaterbronnen op Guadeloupe

Rond La Soufrière liggen diverse heetwaterbronnen. Opgewarmd door de vulkaan en soms verstopt in het regenwoud en heerlijk om af en toe in onder te dompelen. Veel lokale bewoners maken er geregeld gebruik van en genieten er van.
memorial acte guadeloupe

Museum over slavernij

Het in 2016 geopende museum Memorial ACTe in Point-à-Pitre vertelt je meer over de slavernij in het Caraibisch gebied. Portugezen, Nederlanders, Frane, Engelsen brachten vele Afrikanen in overvolle schepen naar Guadeloupe. De interactieve audiotour in het museum is de moeite waard.