Rustig skigebied = meer genieten

We hebben het zelf ondervonden... hoe rustiger het skigebied, hoe rustiger je skiet, hoe relaxter de vakantie en dat is wat we toch uiteindelijk van een wintersportvakantie in Frankrijk verwachten. Weerman Hajo Smit schreef een verhaal over de 10 rustigere skigebieden in de Alpen. Wij beperken ons even tot de Franse Alpen.

#1 Arèches-Beaufort

We hebben dit dorpje in 2016 toegevoegd aan ons aanbod. En juist omdat we hier erg enthousiast weren van de omgeving, het gebied en de activiteiten die hier worden georganiseerd. De bekendste is de Pierra Menta een race waarbij toerskiërs over de 2687 m. hoge berg oprennen en aan de andere kant weer afdalen.

Wij vonden de betaalbare en kwalitatief goede chalets en appartementen een aanwinst voor on aanbod in de Franse Alpen en Arèches-Beaufort skigebied.

#2 Bonneval sur Arc

Bonneval sur Arc hebben we enkele jaren geleden bezocht en het is één van de meest authentieke bergdorpjes in de Franse Alpen. Het ligt in de Maurienne vallei maar net aan de andere kant van de Col de Iseran bij Val d'Isère. Skiën doe je in Bonneval zelf of in de nabij gelegen dorpjes Val Cenis en in buurtdorpje Bessans is het goed langlaufen.

#3 Manigod in Aravis

Niet ver van de Mont Blanc skigebieden en aangesloten op de pistes van La Clusaz en Le Grand Bornand ligt het rustige Manigod. Zelf heeft het 26 km. pistes maar met de 130 km. van La Clusaz wordt het een erg interessant skigebied.

#4 Vallorcine Mont Blanc

#5 Saint Nicolas de Véroce