De Franse Rivièra: de Côte d'Azur

In de 19e eeuw werd in de betere kringen van Europa ineens gesproken van een magisch land waar het nooit winter was. Sindsdien is de Côte d'Azur altijd in trek gebleven. Azuurblauw is de kleur van deze streek. Zo licht dat de zee onmerkbaar overgaat in de lucht. Wij stelden een mix samen van mooie villa’s, met of zonder eigen zwembad, bijzondere hotels, fijne appartementen en kleinschalige vakantieparken

Beste reismaanden

De zachte temperaturen in voor- en naseizoen maken van de Provence en de Côte d’Azur een heerlijke regio om het hele jaar door te verblijven. In juli en augustus kan het vanwege de schoolvakanties druk zijn, met name aan de kust. Ben je niet aan de schoolvakanties gebonden, denk dan eens aan een verblijf in voor- en naseizoen (inclusief mei- en herfstvakantie).

Forcalquier

Eeuwenoud stadje in de Alpes de Haute Provence, aan het westelijke puntje van de Luberon. Slechts 5000 inwoners maar verrassend leuk. Forcalquier heeft de zo bekende markten onder de zuid franse platanen, een oud centrum met o.a. de Rue Marius Debout en de Rue Grande, boektiekjes, ateliers en brocante natuurlijk.

Met het vliegtuig

Van april tot en met oktober vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen vanuit Nederland en België naar de Franse zuidkust. Wij reserveren graag je vluchten op de routes:
Amsterdam - Nice v.v.
Rotterdam of Eindhoven - Nice v.v.
Rotterdam - Toulon v.v.
Brussel - Nice v.v.

Voor meer informatie en reserveringen, bel:
Het Frankrijk Huis +31 (0)23 551 22 91
In Belgie via De Reiscollectie +32 (0)14 72 40 61