U bent hier: Home > BLOG
schoolvakanties

Op wintersport zonder gondels of cabineliften [7 oktober 2020]

Veel wintersporters en skiërs vragen ons in welke skigebieden in de Franse Alpen geen of heel weinig cabineliften of gondels aanwezig zijn. Begrijpelijke vraag omdat we nu de voorkeur geven aan sleep- en stoeltjesliften. We inventariseerden de Franse skigebieden voor uw wintersportvakantie en zetten de aantallen op een rij.

Meer lezen...
SERRE-CHEVALIER frankrijk wintersport skivakantie

Welkom in Serre Chevalier

Serre Chevalier... het grootste skigebied in de Franse zuidelijke Alpen. Een heerlijke wintersportbestemming. En al heel lang. In 1871 al werd het leger in Briançon uitgerust met ski's om sneller de grens met Italië te kunnen bewaken. Inmiddels staan de verdedigingswerken van Briançon op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Er wordt dus al heel lang in deze vallei aan wintersport gedaan. Maar waarom zouden we nog meer naar Serre Chevalier moeten ?

Meer lezen...
kids-ski-week-2017

Kids Ski Week 2021 [24 mei 2020]

De Kids Ski Week 2020 ging niet door... helaas. Half maart 2020 werden - door de Corona-maatregelen - alle Franse skigebieden per direct gesloten. Voor het gehele skiseizoen. Erg jammer. De kinderen maar zeker ook de ouders hadden zich weer verheugd op een heerlijke skiweek in Tignes, in de Franse Alpen. Ook de Nederlands sprekende skileraren en -leraressen stonden al paraat. Maar we gaan vrolijk verder... in 2021. De Kids Ski Week is verplaatst naar de week van 1 tot 8 mei 2021. Wederom in Tignes. Het skigebied van Tignes zal dan niet beperkt zijn tot het gletsjergebied maar uitgebreid worden met de gebieden rond Le Lac en Brevières (uiteraard als de sneeuw dat mogelijk maakt).

Meer lezen...
alpe d huzes alpe d huez fietsen bergen

Alpe d'Huzes verplaatst naar 2021 [30 mei 2020]

Na het afblazen van WK's, EK's en zelfs de Olympische Spelen kon het niet uitblijven. Ook Alpe d'Huzes, het bijzondere sportevenement voor het goede doel, is verplaatst. De jubileumeditie (15x!) is ook door het coronavirus geveld...
Zelf heb ik aan Alpe d’Huzes meegedaan in 2014. Een zeer bijzondere en waardevolle ervaring. Als er in je omgeving vrienden of familieleden ziek zijn en je kunt daar niet zoveel aan doen, is het erg fijn om op die ene dag 6 x Alpe d’Huez te fietsen. Met gelijkgestemden, veel emoties, veel mooie sport, zeker geen zielige dag maar een dag met veel lol en plezier. Een aanrader dus...

Meer lezen...
heetwaterbronnen guadeloupe

Corona update Frankrijk [30 april 2020]

Mijn – bijna – naamgenoot, Ursula von der Leyen gaf vorige maand aan dat er maar geen plannen voor de zomervakantie genaakt moeten worden. Als reisbranche hoor je dat natuurlijk niet graag… Als reisbranche zou je ook graag een goed advies geven over waar we deze zomer naartoe kunnen en of dat ook kan. Maar het COVID-19 virus maakt een goed advies op dit moment lastig. Wat weten we op dit moment over de vakantielanden om ons heen? Met dank aan o.a. de Volkskrant van 30 april 2020. Op 28 april jl. werden er in Frankrijk aanpassingen op de huidige maatregelen gepland. Lees er meer over op ons speciale blog.

Meer lezen ...
papagaaiduiker faroer eilanden ijsland tours

Op reis buiten Frankrijk: Faroer Eilanden [24 april 2020]

Groen, groener, groenst… Faeröer Eilanden
Het is het eerste dat je opvalt als je aankomt – met ferry of vliegtuig – op de Faeröer Eilanden… geen boom te zien maar o zo groen. De Faeröer Eilanden zijn al eeuwenlang – sinds de ontdekking door– waarschijnlijk Ierse of Schotse – monniken. En nu nog steeds zijn de eilanden bijzonder groen. Alle kleuren groen. Het heeft vast iets te maken met de 260 dagen regen per jaar en de temperatuur die hier zelden onder het vriespunt komt maar ook niet ver boven de 14 C komt. De Faeröer Eilanden zijn kaal, boomloos, groen en heel erg mooi!

Meer lezen...