Actueel weer en sneeuwval in Châtel

   Informatie skigebied Les Portes du Soleil

   De Portes du Soleil strijdt samen met Les 3 Vallées om de eretitel 'grootste skigebied ter wereld'. Maar waar de top van Les 3 Vallées boven de 3000 m. uitkomt is het hoogste punt van de Portes du Soleil slechts 2466 meter. Les Portes du Soleil is om hele andere redenen één van onze favoriete skigebieden. Zo zijn bijna alle pistes en skiliften met elkaar verbonden en kan je heerlijke, lange dagtochten maken (beter op ski's als op een snowboard) over Frans en Zwitsers grondgebied. Een tocht van het Zwitserse Champéry via het Franse Châtel naar het Zwitserse Torgon of van het Zwitserse Champoussin naar het Franse Les Gets viert je langs prachtige vergezichten, leuke uitdagende afdalingen en vele pisterestaurants.

   Tijdens je wintersportvakantie de grens over gaan is voor velen een extra dimensie aan de vakantie in de sneeuw. Les Portes du Soleil is het grootste aaneengesloten gebied in de Alpen waar je de grenzen kunt opzoeken. In 1956 werd in Les Portes du Soleil de eerste grens overschrijdende verbinding gelegd. De internationale skipas kwam pas in 1969 (bron: wintersport magazine), de meeste van de huidige verbindingen stammen uit de jaren 70 en 80. Het skigebied is met name voor de doorsnee gevorderde skiër en snowboarder een echte openbaring. Beginnende skiërs hebben niet de grote Portes du Soleil skipas nodig maar hebben voldoende aan skigebieden van Avoriaz, Les Gets of Châtel. Snowboarders en freeriders profiteren vooral in Avoriaz van speciale voorzieningen. In Morzine, La Chapelle d'Abondance en Châtel zijn diverse goede mogelijkheden voor langlaufers en wandelaars.

   De dorpen in Les Portes du Soleil:
   Chatel 1200 m.
   Avoriaz 1800 m.
   Morzine 1000 m.
   Les Gets 1172 m.
   Abondance 930 m.
   Saint Jean d' Aulps 800 m.
   La Chapelle d'Abondance 1020 m.
   Montriond 900 m.
   Les Crosets 1660 m.
   Torgon 1100 m.
   Champery 1050 m.
   Morgins 1333 m.
   Champoussin 1580 m.

   Details Les Portes du Soleil

   Laagste punt 900 m.
   Hoogste punt 2466 m.

   In totaal 650 km. pistes waarvan
   • 26% makkelijk
   • 58% gemiddeld
   • 15% moeilijk
   • 117 sleepliften
   • 81 Stoeltjesliften
   • 14 gondelliften
   • 243 km. langlaufloipen
   • Halfpipe, funpark en boardercross aanwezig

   Actueel weer en sneeuwhoogte in les Portes du Soleil

   Hoe kom ik met de auto in Les Portes du Soleil

   De verschillende skidorpen in Les Portes du Soleil zijn met de auto goed bereikbaar. De afstand vanaf Utrecht (NL) tot Morzine bedraagt 940 km. en vanaf Brussel (BE) 743 km. De snelweg rij je tot aan Cluses waar vandaan het nog slechts een kleine 30 km. naar Morzine is.

   Hoe kom ik met de bus in Les Portes du Soleil

   Op dit moment bieden wij geen busreizen aan naar Les Portes du Soleil.

   Hoe kom ik met de trein in Les Portes du Soleil

   De skidorpen in Les Portes du Soleil zijn met de trein bereikbaar maar dit vereist enig overstappen. Het vliegtuig biedt een betere verbinding.

   Hoe kom ik met het vliegtuig in Les Portes du Soleil

   Genève Airport is de dichtstbijzijnde luchthaven van de skidorpen in Les Portes du Soleil. Op een uurtje tot anderhalf uur rijden per taxi, minibus of met je huurauto. Wij informeren en regelen dit graag voor je.

   Beoordelingen van onze klanten over Chalet Collectie Chatel